Blok 8 Coesewijne kanotour 

Coesewijne kanotour : een echt avontuur


Ga tijdens je vakantie 2 dagen compleet de natuur in : vaar overdag in een kano, bereid je maaltijd in het bos langs de rivier, overnacht in een hangmat omringd door bosgeluiden !

                                                Bekijk hier Travelsuriname kanoot op de Coesweijne :


Programma :

Dag 1

Je reis begint in Paramaribo waar we verzamelen bij “Fietsen in Suriname”. Per jeep word je, samen met de kano’s op een trailer met boten naar het startpunt van de reis gebracht: de Boven Coesewijne Rivier. Dit is en reis per jeep van 2,5 uur langs het vliegveld Zanderij en vervolgens door de Coesewijne. Eenmaal in de boot, banen we ons een weg over de smalle Boven-Coesewijne Rivier. Bij laag water moeten we regelmatig de boot uit om deze langs obstakels en omgevallen bomen te slepen. We makendeze eerste daglaat kamp. Niets is heerlijker dan genieten van alle geluiden in het oerwoud onder het genot van een goede maaltijd . Naast onze groep is er in de verste verte niemand te verkennen. De drukke stad Paramaribois ver weg. Alleen wij en de jungle.


Dag 2

Vandaag varen we de Goliath Kreek af naar de aansluiting met de Coesewijne Rivier. Hier varen we door het Coesewijne Natuurreservaat, passeren Pakoeli - het oude Stinasu basiskamp - , en stoppen we met grote regelmaat onderweg om van deze bijzondere omgeving te genieten. We zien veel bijzondere vogels zoals de visarend, wevervogel en verschillende soorten papegaaien. Op een mooie rustige plek langs de rivier gaan we aan wal en maken onze lunch klaar. Hierna beginnen we aan ons laatste traject en varen terug naar Pakoeli waar de jeep klaar staat. Aan het eind van de dag zullen we in Paramaribo aankomen.

Inbegrepen in de tour: gids, overnachting in tent of hangmat, alle maaltijden, transport, kano's en bijbehoren, kampeeruitrusting.


VEELGESTELDE VRAGEN:


HOE IS HET WEER?

Door de wind merkt u niet hoe fel de zon is. Het is belangrijk goede beschermende kleding te dragen. Daarnaast zeer regelmatig insmeren met een beschermingslotion - minimaal factor 30.


IS HET EEN ZWARE TOCHT?

Nee, iedereen met een normale conditie en goede gezondheid kan deelnemen aan deze kajaktocht. Het is geen race, en de bedoeling is om op een actieve manier te genieten van deze bijzondere omgeving.


WAT VOOR KAJAK WORDT ER GEBRUIKT ?

Voor deze reis gebruiken we een 2-persoons kajak. De boot heeft een comfortabele rugleuning, voldoende bagageruimte voor meerdaagse expedities


KAN IK ZONDER ERVARING MEE?

In principe kan iedereen zonder enige kano ervaring deelnemen aan deze reis, wel adviseren we reizigers zonder kano ervaring vooraf een paar keer een kano te huren om zo enige ervaring op te doen. Er gaat tijdens deze reis zeer ervaren begeleiding mee die je tijdens de reis met raad en daad bij staat.


ZIJN ER GEVAARLIJKE DIEREN?

In principe zijn er geen gevaarlijke dieren in deze omgeving. In de schemering zijn er wel veel muggen. Een goede bescherming in de vorm van lange mouwen en het middel Deet is dan ook aan te bevelen voor deze reis.


MOET IK SPECIALE UITRUSTING KOPEN?

Het grootste deel van de uitrusting wordt door de uitvoerder ter beschikking gesteld, maar als u twijfelt over uw uitrusting belt u ons dan even op. Een uitgebreide paklijst ontvangt u bij boeking.


IS ER EEN LEEFTIJDSGRENS?

In principe hanteren wij geen leeftijdsgrens. We vinden het veel belangrijker dat u over een flexibele instelling en teamgeest beschikt. Dit is een reis door een ruig en onbewoond natuurgebied waar de kans bestaat dat als gevolg van lokale omstandigheden afgeweken moet worden van de vooraf geplande route e.d. Ook kan het wel eens voorkomen dat we niet op plek A maar op plek B ons kamp opslaan of ergens langer blijven omdat het weer het niet toe laat om verder te gaan


Wat zeggen onze klanten:
wim delrue

Toen onze zoon besliste om op buitenlandse stage te gaan naar Suriname, kriebelde het bij ons om
hem achterna te gaan. We wisten echter heel weinig over het land en via internet kwamen we bij
Travelsuriname terecht. We waren onmiddellijk enthousiast over het ruime en gevarieerde aanbod
aan mogelijkheden om Suriname te gaan ontdekken. Na een online contact met Marijke waren we
helemaal overtuigd. Zij stelde daarna een reis op maat op waarbij rekening gehouden werd met onze
vragen en met het bezoek aan onze zoon. Alles werd piekfijn afgesproken en we ontvingen op
voorhand een mooi uitgewerkte planning.
Tijdens ons verblijf in Suriname verliep alles heel vlot. Ter plaatse maakten we kennis met een
topteam aan gidsen en chauffeurs die altijd stipt op tijd waren en ons onderweg met veel passie over
hun mooi land wisten te vertellen. We leerden veel bij over de geschiedenis van Suriname in
Paramaribo, we genoten van de rust op Seliba, we vielen van de ene verwondering in de andere in
Kabalebo,… Ondertussen volgde Marijke onze reis mee op vanuit Nederland en konden we haar
steeds via WhatsApp contacteren indien nodig.
Met heel veel dank aan Travelsuriname keerden wij na een zorgeloze vakantie terug met een grote
koffer mooie herinneringen!

Bekijk meer
6 maanden geleden
Rozemarijn De Greeuw

Nadat we Marijke op een reisbeurs in Amsterdam hadden leren kennen besloten met Travelsuriname onze reis naar Suriname te maken. Fijne organisatie met persoonlijke service! Tijdens het indelen van de reis fijn direct contact en tijdens de reis duidelijke info via whatsapp. Zo reis je zelf maar wordt toch alles netjes geregeld. Het was erg mooi!

Bekijk meer
8 maanden geleden
Larissa van Asch

Wat een fantastische reis hebben wij gehad. Toen we wilde boeken wisten we niet waar we moesten beginnen en kwamen we na wat zoeken bij travel Suriname terecht. Zo fijn dat er blokken worden aangeboden en dat je een reis op maat kan laten samenstellen. Wij wilde van alles wat, (cultuur, natuur, geschiedenis, spanning en sportieve activiteiten) en de reis was precies dat!
Ter plaatse is alles goed geregeld en staat er altijd vervoer klaar om je van de ene naar de andere activiteit/excursie te brengen. Fijn dat er persoonlijk contact is en dat je bij vragen altijd even kunt appen. Wij hebben een top vakantie gehad. Bedankt voor de super service! Groetjes Leo en Larissa

Bekijk meer
8 maanden geleden
E. van der Leeuw

Vanaf ons eerste contact tot aan de laatste reisdag alleen maar positieve ervaringen met Marijke en Edward van Travelsuriname. Ze reageren snel, werken met goed geïnformeerde gidsen en hebben betrouwbare contacten in alle delen van Suriname, ook in de minder toegankelijke gebieden. Én ze houden tijdens je reis contact via WhatsApp om te informeren of alles in orde is. Je voelt daardoor overal op je gemak.
Met de door Travelsuriname geadviseerde balans tussen activiteit en ontspanning hebben we elke dag genoten van onze zeer afwisselende reis. Hartelijk dank Edward en Marijke!

Bekijk meer
8 maanden geleden
Harmien Achternaam

We hebben een reis gemaakt van 20 dagen naar Suriname met onze twee kinderen van 14 en 16 jaar. Ter voorbereiding hebben we gesproken met Marijke en Edward over onze wensen en verwachtingen voor de vakantie. Op basis hiervan hebben ze een prachtig programma voor ons gemaakt.
Is Suriname was alles goed voor ons geregeld. We verbleven in Kekemba Resort in Paramaribo. Nette appartementen en een heel mooi groot en schoon zwembad op een rustig resort. Achter ons appartement zelfs een aapje en luiaard met kind gezien!
De beheerders zijn zeer vriendelijk en behulpzaam.
De dag voor vertrek naar een rondreis/ andere bestemming kregen we een appje met wie ons op zou halen en op welk tijdstip. Dit was altijd keurig geregeld.
Ons eerste trip was naar Frederiksdorp. Wat een mooie natuur en prachtig onderhouden plantageresort vol historie!
Op onze reizen naar Bigi Pan, Brownsberg hadden we de hele reis gidsen mee. Erwin, Shahied en collega waren deskundig en ook gezellig om mee te hebben. De verblijven mooi en bijzonder. De avondboottocht vonden de kinderen spectaculair. Hier werden kaaimannen, hagedissen en boomslangen gevangen om even van dichtbij te bekijken.
In Bloemendaal was de luiaard opvang met vrijlating van een luiaard een belevenis die we niet snel zullen vergeten.
Knini Paati met de sula (stroomversnelling), de aapjes, hagedissen, leguanen en dorpswandeling onder begeleiding van het dorpshoofd was indrukwekkend en leerzaam.
Al met al een ervaring om nooit meer te vergeten!

Bekijk meer
9 maanden geleden
Astrid Huisman

Fantastische reis gehad dankzij Travel Suriname, goede communicatie en prima verzorgd!

Bekijk meer
9 maanden geleden

WAT IS INBEGREPEN ?


Verblijf

  • Alle overnachtingen zijn inclusief ontbijt, tenzij anders aangegeven
  • Bij verblijf in het binnenland zijn alle maaltijden (incl. koffie, thee en water) inbegrepen.

Excursies

  • Tijdens alle tours en excursies wordt u begeleid door een Nederlands sprekende gids.
  • Tijdens de trips naar het binnenland is het vervoer, lodge en standaard excursieprogramma inbegrepen

Informatie

  • Na bevestiging ontvangt u een pakket met alle informatie en reisbescheiden per post. 
  • Wij houden tijdens de reis constant contact. U kunt dus tijdens uw reis altijd contact met ons of onze lokale vertegenwoordigerS\s opnemen.

Belasting

  • Toeristenbelasting en omzetbelasting bij de accommodaties is inbegrepen