Duurzaam reizen met travelsuriname

Travelsuriname gelooft dat reizen een verrijking is van je wereld. Door andere landen te bezoeken, bouw je verbindingen op, vergroot je je begrip van de wereld en ondersteun je lokale gemeenschappen.


Reizen biedt vele voordelen, maar helaas ook nadelen. De relatief hoge uitstoot van broeikasgassen en het niet zorgvuldig omgaan met kwetsbare ecosystemen beschadigen onze planeet, wat grote problemen veroorzaakt voor onze natuur en het klimaat. Van smeltende ijskappen tot extremere weersomstandigheden, de effecten van klimaatverandering zijn duidelijker dan ooit.


Travelsuriname gelooft dat iedereen zijn verantwoordelijkheid moet nemen om deze klimaatcrisis aan te pakken. Daarom zetten wij ons in voor duurzaam reizen. We werken samen met lokale gemeenschappen om ervoor te zorgen dat jouw bezoek een positieve impact heeft. We kiezen voor accommodaties en activiteiten die eco-vriendelijk zijn, en we moedigen onze reizigers aan om bewust en verantwoord te reizen. Samen kunnen we de schoonheid van Suriname ontdekken en behouden voor toekomstige generaties.


Laten we samen de wereld verkennen en tegelijkertijd zorg dragen voor onze planeet.

Wij willen onderdeel zijn van de oplossing, niet het probleem. Hieronder de acties die we ondernemen om onze bijdrage te leveren :1. Travelsuriname erkent kritieke klimaatsituatie en onderneemt actie.


Met het officieel ondertekenen van de ‘Tourism Declares a Climate Emergency verklaring’ erkennen wij samen met honderden andere reisorganisaties dat we ons in een wereldwijde klimaatnoodsituatie bevinden.


Travelsuriname heeft zich aangesloten bij ‘Tourism Declares a Climate Emergency’, een collectief van reisondernemingen dathet goede voorbeeld volgt uit andere sectoren bij het afkondigen van een klimaatnoodsituatie. Hiermee erkennen wij de wetenschap dat we nu actie moeten ondernemen om de wereldwijde uitstoot van broeikasgassenin het komende decennium te halveren. We zullen moeten samenwerken om dit te realiseren en een regeneratieve reisbranche op te bouwen.


Als onderdeel van Tourism Declares stelt Travelsuriname zichzelf de volgende doelen:

  1. Ontwikkel binnen 12 maanden een ‘Klimaatnoodplan’, waarin onze intenties worden uiteengezet om onder andere de CO2-uitstoot in het komende decennium te verminderen.
  2. Het delen van een openbare verklaring van ons ‘Klimaatnoodplan’ en daarbij elk jaar een update geven over de voortgang.
  3. Accepteer het huidige IPCC-advies waarin wordt gesteld dat de wereldwijde koolstofemissies tegen 2030 moeten worden teruggebracht tot 55% onder het niveau van 2017 om de planeet binnen 1,5 graden opwarming te houden.
  4. Het aansporen van onze leveranciers en partners om dezelfde verklaring af te leggen; het delen van ‘best practices’ onder collega's; en actief deelnemen aan de Tourism Declares-gemeenschap.
  5. Pleiten voor verandering. We erkennen de noodzaak om binnen onze hele sector het huidige systeem te veranderen om een rechtvaardige overgang naar koolstofvrij toerisme te versnellen.

Doe ook mee! Kijk voor meer informatie op www.tourismdeclares.com.

2. TRAVELSURINAME PLANT BOMEN


Trees for All is al 20 jaar voorvechter van (her)bebossing in de strijd tegen klimaatverandering. Zij plant bomen zowel in Nederland als in het buitenland. Daarnaast beschermt ze ook bestaande bossen. De bomen worden altijd op twee plaatsen geplant: één in Nederland en één in het buitenland. Dat is ook de reden dat je altijd twee bomen tegelijk doneert. Trees for All is een niet-commerciële aanbieder van CO2-compensatie in Nederland. Ze beschikt over een CBF-keurmerk en compenseert via duurzame bosprojecten.

Jaarlijks verdwijnen er 3,5 miljard bomen. De gevolgen hiervan voor mensen, dieren en het klimaat zijn rampzalig. Daarom investeren wij in bomen. Hoe we dat doen? We planten bomen en herstellen bestaande bossen en maken mensen bewust van het belang van bomen. Dichtbij huis, maar ook verder weg metduurzame bosprojecten in . ontwikkelingslanden. Je kunt meehelpen door bomen te planten of CO2 te compenseren.


Travelsuriname wil graag een concrete bijdrage leveren aan een duurzame wereld en de uitstoot van CO₂ compenseren door het planten van bomen. Wij hebben hiervoor via deVVKReen samenwerkingsovereenkomst afgesloten met Trees for All. Travelsuriname doneert voor elke geboekte reis minimaal 2 bomen. De VVKR doet zelf een jaarlijkse donatie aan Trees for All van minimaal 100 bomen!

Wil jij zelf ook iets doen voor een duurzame wereld? Voor reizigers van VvKR-reisorganisaties is een speciale referentiecode aangemaakt: VKR. Wanneer je als reiziger bomen doneert onder vermelding van deze referentie, wordt dit apart geregistreerd. Hiermee wil de VvKR als het ware een soort ‘VvKR-bos’ ontwikkelen. Jij als reiziger ontvangt een certificaat van deze boomdonatie.

Bij Trees for All kun je op twee manieren CO₂ compenseren:
• Een aantal bomen per reis doneren, met een minimale donatie van twee bomen, onder vermelding van dereferentie VKR
• Hetberekenen van de CO₂-uitstoot per reis(gebaseerd op vlucht, autokilometers, energieverbruik), waarmee het aantal te doneren bomen wordt bepaald. Ook hier doneer jemet de referentie VKR.

3. DUURZAAM EN EERLIJK ONDERNEMEN


Duurzaam reizen is meer dan rekening houden met het milieu. Het gaat ook over de mensen, cultuur en economie van de plek die je bezoekt. Travelsuriname werkt uitsluitend met lokale reisexperts. Doordat we zelf immers in Suriname zijn opgegroeid hebben we nauwe contacten en zijn de lijntjes kort, zo kunnen we snel schakelen. Toerisme zou iets toe moeten voegen, voor reizigers én voor lokale mensen. Voor onze reiziger omdat de reis een onvergetelijke ervaring is, en voor de mensen ter plaatse dat het bezoek hen een eerlijk inkomen oplevert. Travelsuriname werkt zonder tussenkomst van agentschappen, hierdoor ontvangen de locals hun verdiensten direct van Travelsuriname. Zodoende levert Travelsuriname een bijdrage aan de ontwikkeling van verantwoord en kleinschalig toerisme.Travelsuriname is al jaren sponsor van de Stichting Suriname Kalender. Deze kalender wordt ieder jaar uitgegeven en ondersteunt kleinschalige sociale projecten in Suriname. Projecten van Stichting Suriname Kalender betreffen vaak : scholen (meubilair, boeken etc.), gezondheidszorg : (bedden, opleiding), opknappen oude panden en ook veel projecten in het binnenland zoals plaatsen van waterpompen, tandartsbezoek, alfabetisering. Zie voor meer informatie :

http://www.surinamekalender.nl/doel-stichting/

Alle reizigers die bij Travelsuriname een complete reis boeken ontvangen een exemplaar van deze prachtige kalender.


Wat zeggen onze klanten:
wim delrue

Toen onze zoon besliste om op buitenlandse stage te gaan naar Suriname, kriebelde het bij ons om
hem achterna te gaan. We wisten echter heel weinig over het land en via internet kwamen we bij
Travelsuriname terecht. We waren onmiddellijk enthousiast over het ruime en gevarieerde aanbod
aan mogelijkheden om Suriname te gaan ontdekken. Na een online contact met Marijke waren we
helemaal overtuigd. Zij stelde daarna een reis op maat op waarbij rekening gehouden werd met onze
vragen en met het bezoek aan onze zoon. Alles werd piekfijn afgesproken en we ontvingen op
voorhand een mooi uitgewerkte planning.
Tijdens ons verblijf in Suriname verliep alles heel vlot. Ter plaatse maakten we kennis met een
topteam aan gidsen en chauffeurs die altijd stipt op tijd waren en ons onderweg met veel passie over
hun mooi land wisten te vertellen. We leerden veel bij over de geschiedenis van Suriname in
Paramaribo, we genoten van de rust op Seliba, we vielen van de ene verwondering in de andere in
Kabalebo,… Ondertussen volgde Marijke onze reis mee op vanuit Nederland en konden we haar
steeds via WhatsApp contacteren indien nodig.
Met heel veel dank aan Travelsuriname keerden wij na een zorgeloze vakantie terug met een grote
koffer mooie herinneringen!

Bekijk meer
6 maanden geleden
Rozemarijn De Greeuw

Nadat we Marijke op een reisbeurs in Amsterdam hadden leren kennen besloten met Travelsuriname onze reis naar Suriname te maken. Fijne organisatie met persoonlijke service! Tijdens het indelen van de reis fijn direct contact en tijdens de reis duidelijke info via whatsapp. Zo reis je zelf maar wordt toch alles netjes geregeld. Het was erg mooi!

Bekijk meer
8 maanden geleden
Larissa van Asch

Wat een fantastische reis hebben wij gehad. Toen we wilde boeken wisten we niet waar we moesten beginnen en kwamen we na wat zoeken bij travel Suriname terecht. Zo fijn dat er blokken worden aangeboden en dat je een reis op maat kan laten samenstellen. Wij wilde van alles wat, (cultuur, natuur, geschiedenis, spanning en sportieve activiteiten) en de reis was precies dat!
Ter plaatse is alles goed geregeld en staat er altijd vervoer klaar om je van de ene naar de andere activiteit/excursie te brengen. Fijn dat er persoonlijk contact is en dat je bij vragen altijd even kunt appen. Wij hebben een top vakantie gehad. Bedankt voor de super service! Groetjes Leo en Larissa

Bekijk meer
8 maanden geleden
E. van der Leeuw

Vanaf ons eerste contact tot aan de laatste reisdag alleen maar positieve ervaringen met Marijke en Edward van Travelsuriname. Ze reageren snel, werken met goed geïnformeerde gidsen en hebben betrouwbare contacten in alle delen van Suriname, ook in de minder toegankelijke gebieden. Én ze houden tijdens je reis contact via WhatsApp om te informeren of alles in orde is. Je voelt daardoor overal op je gemak.
Met de door Travelsuriname geadviseerde balans tussen activiteit en ontspanning hebben we elke dag genoten van onze zeer afwisselende reis. Hartelijk dank Edward en Marijke!

Bekijk meer
8 maanden geleden
Harmien Achternaam

We hebben een reis gemaakt van 20 dagen naar Suriname met onze twee kinderen van 14 en 16 jaar. Ter voorbereiding hebben we gesproken met Marijke en Edward over onze wensen en verwachtingen voor de vakantie. Op basis hiervan hebben ze een prachtig programma voor ons gemaakt.
Is Suriname was alles goed voor ons geregeld. We verbleven in Kekemba Resort in Paramaribo. Nette appartementen en een heel mooi groot en schoon zwembad op een rustig resort. Achter ons appartement zelfs een aapje en luiaard met kind gezien!
De beheerders zijn zeer vriendelijk en behulpzaam.
De dag voor vertrek naar een rondreis/ andere bestemming kregen we een appje met wie ons op zou halen en op welk tijdstip. Dit was altijd keurig geregeld.
Ons eerste trip was naar Frederiksdorp. Wat een mooie natuur en prachtig onderhouden plantageresort vol historie!
Op onze reizen naar Bigi Pan, Brownsberg hadden we de hele reis gidsen mee. Erwin, Shahied en collega waren deskundig en ook gezellig om mee te hebben. De verblijven mooi en bijzonder. De avondboottocht vonden de kinderen spectaculair. Hier werden kaaimannen, hagedissen en boomslangen gevangen om even van dichtbij te bekijken.
In Bloemendaal was de luiaard opvang met vrijlating van een luiaard een belevenis die we niet snel zullen vergeten.
Knini Paati met de sula (stroomversnelling), de aapjes, hagedissen, leguanen en dorpswandeling onder begeleiding van het dorpshoofd was indrukwekkend en leerzaam.
Al met al een ervaring om nooit meer te vergeten!

Bekijk meer
9 maanden geleden
Julie Visser

Samen met mijn oma een reis door Suriname gemaakt. We zijn super fijn geholpen door Travelsuriname. Het was tot in de puntjes geregeld, goede gidsen, fijne hotels en duidelijke informatie. De communicatie met Marijke was snel en fijn. Het zorgde voor een relaxt gevoel tijdens de indrukwekkende reis door Suriname!

Bekijk meer
6 maanden geleden

WAT IS INBEGREPEN ?


Verblijf

 • Alle overnachtingen zijn inclusief ontbijt, tenzij anders aangegeven
 • Bij verblijf in het binnenland zijn alle maaltijden (incl. koffie, thee en water) inbegrepen.

Excursies

 • Tijdens alle tours en excursies wordt u begeleid door een Nederlands sprekende gids.
 • Tijdens de trips naar het binnenland is het vervoer, lodge en standaard excursieprogramma inbegrepen

Informatie

 • Na bevestiging ontvangt u een pakket met alle informatie en reisbescheiden per post. 
 • Wij houden tijdens de reis constant contact. U kunt dus tijdens uw reis altijd contact met ons of onze lokale vertegenwoordigerS\s opnemen.

Belasting

 • Toeristenbelasting en omzetbelasting bij de accommodaties is inbegrepen