Stadstour

Stadstour


Paramaribo, de hoofdstad van de republiek Suriname, ligt aan de linkeroever van de Suriname rivier, op 23 km. afstand van de Atlantische oceaan. Paramaribo bestaat uit vele diverse bevolkingsgroepen (Hindoestanen, Javanen. Indianen, Joden, Marrons, Chinezen etc.) ieder met z’n eigen godsdienst en cultuur.


Deze tour start bij de Grote Combéweg, pal achter de Palmentuin, in hartje Paramaribo. De tour kan op de fiets gedaan worden of met de auto. Tijdens deze tour geeft onze kundige gids u uitgebreid informatie over de verschillende religies en komt u langs gebedshuizen zoals de Moskee, die pal naast de Synagoge staat. Ook zult u de prachtige Sint Peter en Paul Kathedraal zien. Deze Kathedraal is volledig opgebouwd uit hout, het is het grootste gebouw van heel Zuid-Amerika dat volledig van hout is.


Vervolgens gaat u naar het stadscentrum, naar het Onafhankelheidsplein, waar u uitleg krijgt over de geschiedenis en het ontstaan van de repulbliek Suriname. Hierna gaat u naar Frimangron : In de straten, huizen en erfjes van Paramaribo was de controle van de slavenhouders moeilijk vol te houden. Bij Frimangron begon een groep slaven de fundamenten van een eigen gemeenschap te leggen. Terwijl de slavenhouders streden voor de controle over hun eigendom, zochten de slaven in de stad en aan de waterkant hun wegen naar vrijheid.

Duur van de tour : 3 uur Vervoer : fiets of auto, inclusief gids


Meenemen : hoed of pet, zonnebrand

Let op : Bij het betreden van gebedshuizen is een lange broek/rok tot onder de knie verplicht en is mouwloze kleding niet toegestaan

WAT IS INBEGREPEN ?


Verblijf

  • Alle overnachtingen zijn inclusief ontbijt, tenzij anders aangegeven
  • Bij verblijf in het binnenland zijn alle maaltijden (incl. koffie, thee en water) inbegrepen.

Excursies

  • Tijdens alle tours en excursies wordt u begeleid door een Nederlands sprekende gids.
  • Tijdens de trips naar het binnenland is het vervoer, lodge en standaard excursieprogramma inbegrepen

Informatie

  • Na bevestiging ontvangt u een pakket met alle informatie en reisbescheiden per post. 
  • Wij houden tijdens de reis constant contact. U kunt dus tijdens uw reis altijd contact met ons of onze lokale vertegenwoordigerS\s opnemen.

Belasting

  • Toeristenbelasting en omzetbelasting bij de accommodaties is inbegrepen