Blok 6 Brownsberg 

Het Brownsberg Natuur Park bevindt zich ongeveer 130 km ten zuiden van Paramaribo, op een 500 meter hoog bauxiet/lateriet plateau en daar omheen de uit een taaie geel/rode klei bestaande heuvelhelling en lager gelegen gebieden, dat in het oosten grenst aan het stuwmeer. De noordelijke helft van het plateau wordt sinds 1970 door STINASU beschermd en beheerd. Sindsdien is het Brownsberg natuurpark het populairste oord voor natuurtoerisme in Suriname en heeft het een nationale en internationale reputatie verworven.


Het park is erg geschikt voor toerisme, gezien de bereikbaarheid en de recreatie mogelijkheden. De accommodaties worden omgegeven door het tropisch regenwoud en bevinden zich op het Mazaroni plateau. Hier vandaan heb je een schitterend uitzicht op het Brokopondo stuwmeer. Er zijn verschillende wandelroutes die leiden naar de watervallen : Ireneval, Leoval, Mazaronival, Koemboeval en er is een route naar de Witikreek. Een paar honderd meter van het hoofdkwartier is er een mooie picknickplek op de Mazaroni top,het hoogste punt van het plateau.

Bekijk hier Travelsuriname op de Brownsberg:

Het dagprogramma


‘s Ochtends vroeg vertrek je per bus naar de Brownsberg. Na ongeveer 2½ uur rijden stopt de bus op het Mazaroniplateau. Hier begint het uitgestrekte Amazonegebied met haar ongerepte oerwoud. Dit natuurreservaat dat ongeveer 12000 hectare bestrijkt ligt in het district Brokopondo. Je kunt een wandeling maken naar de prachtige Leo– en / of Irene watervallen. Na enkele pittige afdalingen en beklimmingen kun je genieten van een heerlijke en verkoelende watermassage in de waterval.

Terug op het plateau staat er een lunch voor je klaar. Daarna heb je tijd om te genieten van de oerwoudgeluiden en van het prachtige uitzicht over het stuwmeer. In de middag rijden we terug naar Paramaribo.


Inbegrepen in de tour: transport per bus, lunch, snacks en fruit, dranken (non-alcoholisch), gids (Nederlands- en Engelssprekend).Het is aanbevolen dat je in een goede lichamelijke conditie verkeert voor een vlotte participatie in de stevige wandeltocht naar de watervallen op de Brownsberg.


Het is ook mogelijk op de Brownsberg te overnachten.Dit gebeurt in eenvoudige hutten, let op dit is erg basic ! Eten en drinken worden aldaar verzorgd. Je dient dan zelf voor slaapgerei te zorgen. Je slaapt dan in een basic accommodatie. Maar kan ook in een hangmat. Slapen in het oerwoudis een zeer bijzondere ervaring, vooral op de Brownsberg. Je zult gewekt worden door het woud, door de brulapen die hun "gebrul" tot ver over het oerwoud zullenlaten klinken. Dit is eengeluid dat je niet snel zult vergeten.

De volgende dag kun je een boswandeling maken naar één van de andere watervallen. Al dan niet onder begeleiding van een gids


Brownsberg - Ston island


Bij de Brownsberg tweedaagse tour ziet u al gauw dat dit een tocht is met veel afwisseling. U kunt tijdens de Brownsberg tweedaagse tour namelijk veel mooie dieren spotten waaronder de acht Surinaamse apensoorten, verschillende vogelspinnen, kikkers, konkonnies (konijnen), vogels, slangen en nog veel andere dieren.

Het Brownsberg natuurreservaat biedt schitterende uitzichten over het Brokopondo stuwmeer en het tropisch regenwoud.

Diep vanuit het woud hoort u het indrukwekkende geluid van brulapen.

Op Brownsberg kunt u tijdens de tweedaagse tour ook avontuurlijke wandelingen maken naar de verschillende watervallen. Na een spannende wandeltocht, kunt u dan onderaan de berg genieten van een heerlijke, natuurlijke massage van de watervallen. Na afloop klimmen we voldaan weer naar boven voor een lekkere Surinaamse lunch.


Tijdens de tweedaagse tour naar Brownsberg ziet u dat dit natuurreservaat deel uitmaakt van het Amazonegebied. In de vrije natuur ziet u behalve verschillende diersoorten ook tal van bomen en planten.

De gids vertelt onderweg het verhaal van energie- en bauxietwinning en het verhaal van de transmigratiedorpen die u passeert.


Na een leuke, actieve dag op Brownsberg rijden we tijdens deze tweedaagse tour naar Stone Island waar u kunt overnachten in een eenvoudige lodge in een bed of in een hangmat. Op Stone Island kunt u gaan zwemmen, wandelingen maken of lekker relaxen in een hangmat. Tijdens deze tour is er een optie om te gaan varen op het stuwmeer en heeft u de kans om vele vogels te spotten.

Wat zeggen onze klanten:
wim delrue

Toen onze zoon besliste om op buitenlandse stage te gaan naar Suriname, kriebelde het bij ons om
hem achterna te gaan. We wisten echter heel weinig over het land en via internet kwamen we bij
Travelsuriname terecht. We waren onmiddellijk enthousiast over het ruime en gevarieerde aanbod
aan mogelijkheden om Suriname te gaan ontdekken. Na een online contact met Marijke waren we
helemaal overtuigd. Zij stelde daarna een reis op maat op waarbij rekening gehouden werd met onze
vragen en met het bezoek aan onze zoon. Alles werd piekfijn afgesproken en we ontvingen op
voorhand een mooi uitgewerkte planning.
Tijdens ons verblijf in Suriname verliep alles heel vlot. Ter plaatse maakten we kennis met een
topteam aan gidsen en chauffeurs die altijd stipt op tijd waren en ons onderweg met veel passie over
hun mooi land wisten te vertellen. We leerden veel bij over de geschiedenis van Suriname in
Paramaribo, we genoten van de rust op Seliba, we vielen van de ene verwondering in de andere in
Kabalebo,… Ondertussen volgde Marijke onze reis mee op vanuit Nederland en konden we haar
steeds via WhatsApp contacteren indien nodig.
Met heel veel dank aan Travelsuriname keerden wij na een zorgeloze vakantie terug met een grote
koffer mooie herinneringen!

Bekijk meer
6 maanden geleden
Rozemarijn De Greeuw

Nadat we Marijke op een reisbeurs in Amsterdam hadden leren kennen besloten met Travelsuriname onze reis naar Suriname te maken. Fijne organisatie met persoonlijke service! Tijdens het indelen van de reis fijn direct contact en tijdens de reis duidelijke info via whatsapp. Zo reis je zelf maar wordt toch alles netjes geregeld. Het was erg mooi!

Bekijk meer
8 maanden geleden
Larissa van Asch

Wat een fantastische reis hebben wij gehad. Toen we wilde boeken wisten we niet waar we moesten beginnen en kwamen we na wat zoeken bij travel Suriname terecht. Zo fijn dat er blokken worden aangeboden en dat je een reis op maat kan laten samenstellen. Wij wilde van alles wat, (cultuur, natuur, geschiedenis, spanning en sportieve activiteiten) en de reis was precies dat!
Ter plaatse is alles goed geregeld en staat er altijd vervoer klaar om je van de ene naar de andere activiteit/excursie te brengen. Fijn dat er persoonlijk contact is en dat je bij vragen altijd even kunt appen. Wij hebben een top vakantie gehad. Bedankt voor de super service! Groetjes Leo en Larissa

Bekijk meer
8 maanden geleden
E. van der Leeuw

Vanaf ons eerste contact tot aan de laatste reisdag alleen maar positieve ervaringen met Marijke en Edward van Travelsuriname. Ze reageren snel, werken met goed geïnformeerde gidsen en hebben betrouwbare contacten in alle delen van Suriname, ook in de minder toegankelijke gebieden. Én ze houden tijdens je reis contact via WhatsApp om te informeren of alles in orde is. Je voelt daardoor overal op je gemak.
Met de door Travelsuriname geadviseerde balans tussen activiteit en ontspanning hebben we elke dag genoten van onze zeer afwisselende reis. Hartelijk dank Edward en Marijke!

Bekijk meer
8 maanden geleden
Harmien Achternaam

We hebben een reis gemaakt van 20 dagen naar Suriname met onze twee kinderen van 14 en 16 jaar. Ter voorbereiding hebben we gesproken met Marijke en Edward over onze wensen en verwachtingen voor de vakantie. Op basis hiervan hebben ze een prachtig programma voor ons gemaakt.
Is Suriname was alles goed voor ons geregeld. We verbleven in Kekemba Resort in Paramaribo. Nette appartementen en een heel mooi groot en schoon zwembad op een rustig resort. Achter ons appartement zelfs een aapje en luiaard met kind gezien!
De beheerders zijn zeer vriendelijk en behulpzaam.
De dag voor vertrek naar een rondreis/ andere bestemming kregen we een appje met wie ons op zou halen en op welk tijdstip. Dit was altijd keurig geregeld.
Ons eerste trip was naar Frederiksdorp. Wat een mooie natuur en prachtig onderhouden plantageresort vol historie!
Op onze reizen naar Bigi Pan, Brownsberg hadden we de hele reis gidsen mee. Erwin, Shahied en collega waren deskundig en ook gezellig om mee te hebben. De verblijven mooi en bijzonder. De avondboottocht vonden de kinderen spectaculair. Hier werden kaaimannen, hagedissen en boomslangen gevangen om even van dichtbij te bekijken.
In Bloemendaal was de luiaard opvang met vrijlating van een luiaard een belevenis die we niet snel zullen vergeten.
Knini Paati met de sula (stroomversnelling), de aapjes, hagedissen, leguanen en dorpswandeling onder begeleiding van het dorpshoofd was indrukwekkend en leerzaam.
Al met al een ervaring om nooit meer te vergeten!

Bekijk meer
9 maanden geleden
Astrid Huisman

Fantastische reis gehad dankzij Travel Suriname, goede communicatie en prima verzorgd!

Bekijk meer
9 maanden geleden

WAT IS INBEGREPEN ?


Verblijf

  • Alle overnachtingen zijn inclusief ontbijt, tenzij anders aangegeven
  • Bij verblijf in het binnenland zijn alle maaltijden (incl. koffie, thee en water) inbegrepen.

Excursies

  • Tijdens alle tours en excursies wordt u begeleid door een Nederlands sprekende gids.
  • Tijdens de trips naar het binnenland is het vervoer, lodge en standaard excursieprogramma inbegrepen

Informatie

  • Na bevestiging ontvangt u een pakket met alle informatie en reisbescheiden per post. 
  • Wij houden tijdens de reis constant contact. U kunt dus tijdens uw reis altijd contact met ons of onze lokale vertegenwoordigerS\s opnemen.

Belasting

  • Toeristenbelasting en omzetbelasting bij de accommodaties is inbegrepen