Blok 5 Stad en Plantage 

 

Paramaribo, de hoofdstad van Suriname, is sinds 2002 geplaatst op de Unesco World Heritage lijst van historische monumenten. Je krijgt een rondleiding per auto, fiets of te voet, langs de meest prominente historische locaties in het centrum van Paramaribo, waar je onder de indruk zal zijn van de unieke architectuur. De gids geeft gedetailleerde informatie over de voormalig Fort ‘Zeelandia’, het presidentieel paleis, het Onafhankelijkheidsplein en vele andere monumentale gebouwen.


De monumenten tonen de geschiedenis van de koloniale tijd in Suriname. Na een wandeling langs de waterkant, langs de oevers van de rivier de Suriname en de Palm Garden, zul je andere attracties tegenkomen, zoals de moskee, vlaknaast de synagoge.

Hierna door naar het district Commewijne.
Commewijne is gelegen aan de Suriname rivier aan de overkant van de hoofdstad Paramaribo. De tour brengt je langs de voormalige koloniale plantages, de meeste plantages zijn verlaten en niet meer in gebruik. De eerste stop is bij de plantage Peperpot, waar de oude koffie- en cacaofabriek, het (nu bewoonde) adjunct-directeur huis en het oude kantoor zijn gevestigd. Ook op de plantage zijn, nu onder renovatie, het oude koffiemagazijn en directiehuis. Enkele tientallen meters verderop, ligt het nog steeds bewoonde kampong (settlement), dat we ook zullen bezoeken.

Vanuit Peperpot maken we een stop bij het mini-museum van Marienburg, een voormalig suikerplantage. Na het bezoek aan Mariënburg zal onze volgende stop zijn aan de samenvloeiing van de Commewijne- en de Surinamerivier in Nieuw Amsterdam, met een bezoek aan het openluchtmuseum Fort Nieuw Amsterdam.


 

Bekijk hier Travelsuriname op bezoek bij Fort Nieuw Amsterdam :


Fort Nieuw Amsterdam ligt op een strategisch zeer belangrijke locatie: op de samenvloeing van de Commewijne- en de Surinamerivier, dichtbij de oceaan. Het grote fort werd gebouwd als verdediging voor de akkers die gelegen waren langs de bovenste delen van de rivieren. Het fort was oorspronkelijk een aardewerk gebouw.
Het heeft de vorm van een polygoon (5 gelijke zijden) en beschikt over 5 bastions, structuren die naar buiten zijn opgebouwd uit de hoofdbehuizing. In het openlucht museum, bezoeken we verschillende gerestaureerde gebouwen, waaronder het buskruit opslaggebouw uit 1740 en het koetshuis met een paar koetsen uit de 19e eeuw. In een van de vijvers is de beroemde Victoria Amazonica lelie het hele jaar door te zien. In de cafetaria van het openluchtmuseum kunnen we genieten van een heerlijke Javaanse lunch en in de middag keren we met de bus terug naar Paramaribo.

Inbegrepen in de tour: busvervoer, lunch, snacks, non-alcoholische dranken en een Nederlands en Engels sprekende gids.

Wat zeggen onze klanten:
wim delrue

Toen onze zoon besliste om op buitenlandse stage te gaan naar Suriname, kriebelde het bij ons om
hem achterna te gaan. We wisten echter heel weinig over het land en via internet kwamen we bij
Travelsuriname terecht. We waren onmiddellijk enthousiast over het ruime en gevarieerde aanbod
aan mogelijkheden om Suriname te gaan ontdekken. Na een online contact met Marijke waren we
helemaal overtuigd. Zij stelde daarna een reis op maat op waarbij rekening gehouden werd met onze
vragen en met het bezoek aan onze zoon. Alles werd piekfijn afgesproken en we ontvingen op
voorhand een mooi uitgewerkte planning.
Tijdens ons verblijf in Suriname verliep alles heel vlot. Ter plaatse maakten we kennis met een
topteam aan gidsen en chauffeurs die altijd stipt op tijd waren en ons onderweg met veel passie over
hun mooi land wisten te vertellen. We leerden veel bij over de geschiedenis van Suriname in
Paramaribo, we genoten van de rust op Seliba, we vielen van de ene verwondering in de andere in
Kabalebo,… Ondertussen volgde Marijke onze reis mee op vanuit Nederland en konden we haar
steeds via WhatsApp contacteren indien nodig.
Met heel veel dank aan Travelsuriname keerden wij na een zorgeloze vakantie terug met een grote
koffer mooie herinneringen!

Bekijk meer
6 maanden geleden
Rozemarijn De Greeuw

Nadat we Marijke op een reisbeurs in Amsterdam hadden leren kennen besloten met Travelsuriname onze reis naar Suriname te maken. Fijne organisatie met persoonlijke service! Tijdens het indelen van de reis fijn direct contact en tijdens de reis duidelijke info via whatsapp. Zo reis je zelf maar wordt toch alles netjes geregeld. Het was erg mooi!

Bekijk meer
8 maanden geleden
Larissa van Asch

Wat een fantastische reis hebben wij gehad. Toen we wilde boeken wisten we niet waar we moesten beginnen en kwamen we na wat zoeken bij travel Suriname terecht. Zo fijn dat er blokken worden aangeboden en dat je een reis op maat kan laten samenstellen. Wij wilde van alles wat, (cultuur, natuur, geschiedenis, spanning en sportieve activiteiten) en de reis was precies dat!
Ter plaatse is alles goed geregeld en staat er altijd vervoer klaar om je van de ene naar de andere activiteit/excursie te brengen. Fijn dat er persoonlijk contact is en dat je bij vragen altijd even kunt appen. Wij hebben een top vakantie gehad. Bedankt voor de super service! Groetjes Leo en Larissa

Bekijk meer
8 maanden geleden
E. van der Leeuw

Vanaf ons eerste contact tot aan de laatste reisdag alleen maar positieve ervaringen met Marijke en Edward van Travelsuriname. Ze reageren snel, werken met goed geïnformeerde gidsen en hebben betrouwbare contacten in alle delen van Suriname, ook in de minder toegankelijke gebieden. Én ze houden tijdens je reis contact via WhatsApp om te informeren of alles in orde is. Je voelt daardoor overal op je gemak.
Met de door Travelsuriname geadviseerde balans tussen activiteit en ontspanning hebben we elke dag genoten van onze zeer afwisselende reis. Hartelijk dank Edward en Marijke!

Bekijk meer
8 maanden geleden
Harmien Achternaam

We hebben een reis gemaakt van 20 dagen naar Suriname met onze twee kinderen van 14 en 16 jaar. Ter voorbereiding hebben we gesproken met Marijke en Edward over onze wensen en verwachtingen voor de vakantie. Op basis hiervan hebben ze een prachtig programma voor ons gemaakt.
Is Suriname was alles goed voor ons geregeld. We verbleven in Kekemba Resort in Paramaribo. Nette appartementen en een heel mooi groot en schoon zwembad op een rustig resort. Achter ons appartement zelfs een aapje en luiaard met kind gezien!
De beheerders zijn zeer vriendelijk en behulpzaam.
De dag voor vertrek naar een rondreis/ andere bestemming kregen we een appje met wie ons op zou halen en op welk tijdstip. Dit was altijd keurig geregeld.
Ons eerste trip was naar Frederiksdorp. Wat een mooie natuur en prachtig onderhouden plantageresort vol historie!
Op onze reizen naar Bigi Pan, Brownsberg hadden we de hele reis gidsen mee. Erwin, Shahied en collega waren deskundig en ook gezellig om mee te hebben. De verblijven mooi en bijzonder. De avondboottocht vonden de kinderen spectaculair. Hier werden kaaimannen, hagedissen en boomslangen gevangen om even van dichtbij te bekijken.
In Bloemendaal was de luiaard opvang met vrijlating van een luiaard een belevenis die we niet snel zullen vergeten.
Knini Paati met de sula (stroomversnelling), de aapjes, hagedissen, leguanen en dorpswandeling onder begeleiding van het dorpshoofd was indrukwekkend en leerzaam.
Al met al een ervaring om nooit meer te vergeten!

Bekijk meer
9 maanden geleden
Astrid Huisman

Fantastische reis gehad dankzij Travel Suriname, goede communicatie en prima verzorgd!

Bekijk meer
9 maanden geleden

WAT IS INBEGREPEN ?


Verblijf

  • Alle overnachtingen zijn inclusief ontbijt, tenzij anders aangegeven
  • Bij verblijf in het binnenland zijn alle maaltijden (incl. koffie, thee en water) inbegrepen.

Excursies

  • Tijdens alle tours en excursies wordt u begeleid door een Nederlands sprekende gids.
  • Tijdens de trips naar het binnenland is het vervoer, lodge en standaard excursieprogramma inbegrepen

Informatie

  • Na bevestiging ontvangt u een pakket met alle informatie en reisbescheiden per post. 
  • Wij houden tijdens de reis constant contact. U kunt dus tijdens uw reis altijd contact met ons of onze lokale vertegenwoordigerS\s opnemen.

Belasting

  • Toeristenbelasting en omzetbelasting bij de accommodaties is inbegrepen