Blok 17 Fredberg

Slapen boven op de berg ! 


Fred Pansa groeide op in de jungle en heeft zich inmiddels geprofileerd tot een van de meest geliefde gidsen van Suriname. Hij ontdekte de ‘Fredberg’ en zette deze trip razendsnel op de agenda van vele toeristen. Onlangs ging hij zelfs samen met Humberto Tan op avontuur (zie link hieronder). Fredberg is een niet te missen back-to-basictrip door de diepe jungle van Suriname! Tijdens deze prachtige natuurtrip ontdek je prachtige natuur, tropische diersoorten en geniet je van een prachtig uitzicht over het tropisch regenwoud. Slapen bovenop de berg is een ervaring die je niet snel ergens anders zult opdoen.

Bekijk hier Travelsuriname op bezoek bij Fredberg :


Je start de trip met de autorit richting Atjoni. Vlak voor Atjoni gaat u van de hoofdweg af het bos in naar het basiskamp van Fredberg. Het basiskamp bestaat uit een hangmattenkamp en lodges. De eerste dag breng je door in het basiskamp. Je kan er zwemmen in de kleine Saramaccarivier, varen met een korjaal, piranaha’s vissen etc. Er is ook een tarzanswing waarmee je in het diepe water belandt. Pret verzekerd ! ’s Avonds maak je een wandeling door de jungle. Je ontdekt er enkele zeldzame diersoorten waaronder vele vogels, kikkers, slangen, spinnen enzovoort. Samen met de gids sluip je ook in een grot en ga je kaaimannen spotten.

De volgende dag start de beklimming van de berg. Vanaf het basiskamp vertrek je door het Amazonewoud naar de voet van de berg. Het eerste gedeelte spot je vogels, slangen, apen en eventueel andere dieren die je pad kruisen! Katachtigen komen hier ook voor, maar zijn zeer moeilijk te spotten. Het eerste gedeelte, naar de voet van de berg, is dicht regenwoud. Je leert er eveneens veel tropische planten en bomen kennen. De gids geeft je graag meer uitleg over de geneeskundige werking van planten, het gebruik van bomen, het gebruik van het bos door de bevolking in het binnenland enzovoort.

Aangekomen bij de voet van de berg start de echte beklimming. Je klimt naar boven en rust af en toe even uit. wanneer je op de berg bent, word je beloond met een adembenemend uitzicht over het Surinaamse regenwoud. Je hoort de apen brullen en geniet van een eindeloos zicht. ’s Avonds geniet je van de zonsondergang op de berg. Je overnacht primitief op de berg, maar er is wel een regenwater-douche.

’s Morgens kun je de zonsopgang boven het woud bewonderen. Je ontbijt en luncht ook met uitzicht over het woud. Dit is optimaal genieten! Je start daarna de afdaling van de berg en keert terug naar het basiskamp. Je spot nog enkele diersoorten en maakt opnieuw de tocht door het tropische regenwoud. Je komt in het basiskamp nog even op adem, rust uit en eet een hapje. Ten slotte start je aan je terugkeer naar de stad.


Bij deze tour zijn maaltijden, drinken en vervoer inbegrepen. Je vertrekt ’s morgensvroeg zodat je het optimale uit je dag kan halen. Een echte aanrader voor natuur- en dierenliefhebbers! Een beetje sportiviteit is vereist, maar de gemiddelde persoon beklimt de berg zeer gemakkelijk.


Wat zeggen onze klanten:
wim delrue

Toen onze zoon besliste om op buitenlandse stage te gaan naar Suriname, kriebelde het bij ons om
hem achterna te gaan. We wisten echter heel weinig over het land en via internet kwamen we bij
Travelsuriname terecht. We waren onmiddellijk enthousiast over het ruime en gevarieerde aanbod
aan mogelijkheden om Suriname te gaan ontdekken. Na een online contact met Marijke waren we
helemaal overtuigd. Zij stelde daarna een reis op maat op waarbij rekening gehouden werd met onze
vragen en met het bezoek aan onze zoon. Alles werd piekfijn afgesproken en we ontvingen op
voorhand een mooi uitgewerkte planning.
Tijdens ons verblijf in Suriname verliep alles heel vlot. Ter plaatse maakten we kennis met een
topteam aan gidsen en chauffeurs die altijd stipt op tijd waren en ons onderweg met veel passie over
hun mooi land wisten te vertellen. We leerden veel bij over de geschiedenis van Suriname in
Paramaribo, we genoten van de rust op Seliba, we vielen van de ene verwondering in de andere in
Kabalebo,… Ondertussen volgde Marijke onze reis mee op vanuit Nederland en konden we haar
steeds via WhatsApp contacteren indien nodig.
Met heel veel dank aan Travelsuriname keerden wij na een zorgeloze vakantie terug met een grote
koffer mooie herinneringen!

Bekijk meer
6 maanden geleden
Rozemarijn De Greeuw

Nadat we Marijke op een reisbeurs in Amsterdam hadden leren kennen besloten met Travelsuriname onze reis naar Suriname te maken. Fijne organisatie met persoonlijke service! Tijdens het indelen van de reis fijn direct contact en tijdens de reis duidelijke info via whatsapp. Zo reis je zelf maar wordt toch alles netjes geregeld. Het was erg mooi!

Bekijk meer
8 maanden geleden
Larissa van Asch

Wat een fantastische reis hebben wij gehad. Toen we wilde boeken wisten we niet waar we moesten beginnen en kwamen we na wat zoeken bij travel Suriname terecht. Zo fijn dat er blokken worden aangeboden en dat je een reis op maat kan laten samenstellen. Wij wilde van alles wat, (cultuur, natuur, geschiedenis, spanning en sportieve activiteiten) en de reis was precies dat!
Ter plaatse is alles goed geregeld en staat er altijd vervoer klaar om je van de ene naar de andere activiteit/excursie te brengen. Fijn dat er persoonlijk contact is en dat je bij vragen altijd even kunt appen. Wij hebben een top vakantie gehad. Bedankt voor de super service! Groetjes Leo en Larissa

Bekijk meer
8 maanden geleden
E. van der Leeuw

Vanaf ons eerste contact tot aan de laatste reisdag alleen maar positieve ervaringen met Marijke en Edward van Travelsuriname. Ze reageren snel, werken met goed geïnformeerde gidsen en hebben betrouwbare contacten in alle delen van Suriname, ook in de minder toegankelijke gebieden. Én ze houden tijdens je reis contact via WhatsApp om te informeren of alles in orde is. Je voelt daardoor overal op je gemak.
Met de door Travelsuriname geadviseerde balans tussen activiteit en ontspanning hebben we elke dag genoten van onze zeer afwisselende reis. Hartelijk dank Edward en Marijke!

Bekijk meer
8 maanden geleden
Harmien Achternaam

We hebben een reis gemaakt van 20 dagen naar Suriname met onze twee kinderen van 14 en 16 jaar. Ter voorbereiding hebben we gesproken met Marijke en Edward over onze wensen en verwachtingen voor de vakantie. Op basis hiervan hebben ze een prachtig programma voor ons gemaakt.
Is Suriname was alles goed voor ons geregeld. We verbleven in Kekemba Resort in Paramaribo. Nette appartementen en een heel mooi groot en schoon zwembad op een rustig resort. Achter ons appartement zelfs een aapje en luiaard met kind gezien!
De beheerders zijn zeer vriendelijk en behulpzaam.
De dag voor vertrek naar een rondreis/ andere bestemming kregen we een appje met wie ons op zou halen en op welk tijdstip. Dit was altijd keurig geregeld.
Ons eerste trip was naar Frederiksdorp. Wat een mooie natuur en prachtig onderhouden plantageresort vol historie!
Op onze reizen naar Bigi Pan, Brownsberg hadden we de hele reis gidsen mee. Erwin, Shahied en collega waren deskundig en ook gezellig om mee te hebben. De verblijven mooi en bijzonder. De avondboottocht vonden de kinderen spectaculair. Hier werden kaaimannen, hagedissen en boomslangen gevangen om even van dichtbij te bekijken.
In Bloemendaal was de luiaard opvang met vrijlating van een luiaard een belevenis die we niet snel zullen vergeten.
Knini Paati met de sula (stroomversnelling), de aapjes, hagedissen, leguanen en dorpswandeling onder begeleiding van het dorpshoofd was indrukwekkend en leerzaam.
Al met al een ervaring om nooit meer te vergeten!

Bekijk meer
9 maanden geleden
Astrid Huisman

Fantastische reis gehad dankzij Travel Suriname, goede communicatie en prima verzorgd!

Bekijk meer
9 maanden geleden

WAT IS INBEGREPEN ?


Verblijf

  • Alle overnachtingen zijn inclusief ontbijt, tenzij anders aangegeven
  • Bij verblijf in het binnenland zijn alle maaltijden (incl. koffie, thee en water) inbegrepen.

Excursies

  • Tijdens alle tours en excursies wordt u begeleid door een Nederlands sprekende gids.
  • Tijdens de trips naar het binnenland is het vervoer, lodge en standaard excursieprogramma inbegrepen

Informatie

  • Na bevestiging ontvangt u een pakket met alle informatie en reisbescheiden per post. 
  • Wij houden tijdens de reis constant contact. U kunt dus tijdens uw reis altijd contact met ons of onze lokale vertegenwoordigerS\s opnemen.

Belasting

  • Toeristenbelasting en omzetbelasting bij de accommodaties is inbegrepen