Blok 15 Hiking


Wandel langs de rivier en maak kennis met verschillende Marrondorpen.


Dag 1 :

Rond 07:00 vertrekken we met de bus vanuit Paramaribowaarna we rond 11:00 aankomen in Atjoni, de “haven” aan de Boven Suriname rivier. Na een korte pauze met een snack en wat drinken, steken wemet een korjaal de rivier over. Hier begint onze tocht. De wandeling van vandaag is ongeveer 13 kilometer lang en is een afwisseling van cultuur en natuur. We doen verschillende Marron dorpen aan, waarbij we van alles leren over het leven hier. Na het genieten van een heerlijk verfrissende verse kokosnoot, gaan we door hetregenwoud verder, waar we van alles leren over de tientallen vogels, apen en bijzondere planten die we tegenkomen. Nadat we de rivier weer een keer over zijn gestoken komen we bij het volgende dorpje, waar eenheerlijke lokale vissoep met door de locals gemaakt Cassavebrood voor ons klaar staat. Hier is bovendien tijdvoor een heerlijke duik in een koele kreek. Dan moeten we er weer even tegen aan. Verschillende landschappen brengen ons naar volgende dorpjes. Het laatste kwartiertje doen we per boot, welke ons afzet bij Gunsi. Hier hangen we onze hangmatten op en kunnen we lekker nog even zwemmen terwijl de zon onder gaat ende heldere maan en sterren aan de hemel verschijnen.De staff maakt ondertussen het avondeten klaar. Na het avondeten wordt er nog lekker wat gedronken en gepraat, waarna we de hangmatten induiken, voor een welverdiende nachtrust.Dag 2:

Na een frisse nacht beginnen we de dag met eengoed Surinaams ontbijt. De koelbox laten we hier achter.Vanaf Gunsi varen we zo’n 30 minuten met de boot. Daarna begint de wandeltocht. Vandaag zal de totale lengte ongeveer 11 kilometer zijn. Nadat we een flinkstuk gewandeld hebben, komen we in Pikinslee terecht.Dit is een heel authentiek Saramaccaans dorp, waarbijhet lijkt alsof de tijd even stilgestaan heeft. Wij kijken eenmiddagje mee met het leven in dit dorp, door deel tenemen aan de dagelijkse activiteiten. Dit gaat gepaard met muziek en dans. Hierna wordt er gezamenlijk gekookt met verse groenten op een houtvuurtje. Ondertussen brengen we een bezoek aan het Saramaccaanse museum, waarbij we nog meer te wetenkomen over de cultuur. Daarna genieten we van ons zelf bereidde eten. Extra lekker, omdat al onze energie en liefde erin zit! Na het eten lopen we nog een dik uur verder, met verschillende tropische fruitsoorten als toetje. Aan het einde van de middag komen we aan bij Botopasi. Niets is zo lekker dan een duik in de frisse rivier onder het genot van een koud biertje! We hangen de hangmatten op en wachten op het avondeten. Daarna zijn we nog gezellig met elkaar buiten aan het genieten van de stilte en de mooie plek.


Dag 3 :

Vandaag begint voor velen met zwemmen in de rivier. Heerlijk om de dag zo te beginnen! Het diverse ontbijt smaakt na het zwemmen ook nog eens extra lekker. Rond half 10 vertrekken we vanuit Botopasi.Vandaag staat ons nog een wandeling van een kleine 10kilometer te wachten. Het eerste stuk doen we met de boot. Via 3 dorpen lopen we richting onze eindbestemming: Pingpe.De vrouwen van de dorpjes hier zijn volop bezig met hetbereiden van cassavebrood en laten je graag zien hoe dit gemaakt wordt. Tijdens het wandelen lopen er allemaal kleine nieuwsgierige kindjes uit het dorp mee! We komen al op tijd bij het Pingpe resort aan, waar een heerlijke warme lunch op ons staat te wachten. Er is voor ieder wat wils! Als iedereen lekker is bijgekomen gaan we naar de volgende activiteit. We varen een half uurtje met de boot, naar de Tapawatra watervallen. Dit is een van de bekendste stroomversnellingen in Suriname. Niet voor niks, want je kunt er heerlijk klimmen, laten masseren door de watervalletjes, en naar benedenglijden over natuurlijke waterglijbanen! Aan het eind vande dag varen we weer terug naar Pingpe, waar we vaneen lekkere maaltijd kunnen genieten. ’S Avonds wordt er nog een avond programma verzorgd met lokale dansen muziek.


Dag 4:

Op de laatste dag van deze tour kunnen we nog een keer genieten van de rust en het zwemmen in de rivier. Dan gaan we ontbijten en nemen we de boot terugnaar Atjoni. Nu besef je pas hoe ver je eigenlijk het binnenland in gegaan bent! Bij Atjoni is er tijd om iets te drinken en te eten, waarna we onze weg terug naar Paramaribo vervolgen


Wat zeggen onze klanten:
wim delrue

Toen onze zoon besliste om op buitenlandse stage te gaan naar Suriname, kriebelde het bij ons om
hem achterna te gaan. We wisten echter heel weinig over het land en via internet kwamen we bij
Travelsuriname terecht. We waren onmiddellijk enthousiast over het ruime en gevarieerde aanbod
aan mogelijkheden om Suriname te gaan ontdekken. Na een online contact met Marijke waren we
helemaal overtuigd. Zij stelde daarna een reis op maat op waarbij rekening gehouden werd met onze
vragen en met het bezoek aan onze zoon. Alles werd piekfijn afgesproken en we ontvingen op
voorhand een mooi uitgewerkte planning.
Tijdens ons verblijf in Suriname verliep alles heel vlot. Ter plaatse maakten we kennis met een
topteam aan gidsen en chauffeurs die altijd stipt op tijd waren en ons onderweg met veel passie over
hun mooi land wisten te vertellen. We leerden veel bij over de geschiedenis van Suriname in
Paramaribo, we genoten van de rust op Seliba, we vielen van de ene verwondering in de andere in
Kabalebo,… Ondertussen volgde Marijke onze reis mee op vanuit Nederland en konden we haar
steeds via WhatsApp contacteren indien nodig.
Met heel veel dank aan Travelsuriname keerden wij na een zorgeloze vakantie terug met een grote
koffer mooie herinneringen!

Bekijk meer
6 maanden geleden
Rozemarijn De Greeuw

Nadat we Marijke op een reisbeurs in Amsterdam hadden leren kennen besloten met Travelsuriname onze reis naar Suriname te maken. Fijne organisatie met persoonlijke service! Tijdens het indelen van de reis fijn direct contact en tijdens de reis duidelijke info via whatsapp. Zo reis je zelf maar wordt toch alles netjes geregeld. Het was erg mooi!

Bekijk meer
8 maanden geleden
Larissa van Asch

Wat een fantastische reis hebben wij gehad. Toen we wilde boeken wisten we niet waar we moesten beginnen en kwamen we na wat zoeken bij travel Suriname terecht. Zo fijn dat er blokken worden aangeboden en dat je een reis op maat kan laten samenstellen. Wij wilde van alles wat, (cultuur, natuur, geschiedenis, spanning en sportieve activiteiten) en de reis was precies dat!
Ter plaatse is alles goed geregeld en staat er altijd vervoer klaar om je van de ene naar de andere activiteit/excursie te brengen. Fijn dat er persoonlijk contact is en dat je bij vragen altijd even kunt appen. Wij hebben een top vakantie gehad. Bedankt voor de super service! Groetjes Leo en Larissa

Bekijk meer
8 maanden geleden
E. van der Leeuw

Vanaf ons eerste contact tot aan de laatste reisdag alleen maar positieve ervaringen met Marijke en Edward van Travelsuriname. Ze reageren snel, werken met goed geïnformeerde gidsen en hebben betrouwbare contacten in alle delen van Suriname, ook in de minder toegankelijke gebieden. Én ze houden tijdens je reis contact via WhatsApp om te informeren of alles in orde is. Je voelt daardoor overal op je gemak.
Met de door Travelsuriname geadviseerde balans tussen activiteit en ontspanning hebben we elke dag genoten van onze zeer afwisselende reis. Hartelijk dank Edward en Marijke!

Bekijk meer
8 maanden geleden
Harmien Achternaam

We hebben een reis gemaakt van 20 dagen naar Suriname met onze twee kinderen van 14 en 16 jaar. Ter voorbereiding hebben we gesproken met Marijke en Edward over onze wensen en verwachtingen voor de vakantie. Op basis hiervan hebben ze een prachtig programma voor ons gemaakt.
Is Suriname was alles goed voor ons geregeld. We verbleven in Kekemba Resort in Paramaribo. Nette appartementen en een heel mooi groot en schoon zwembad op een rustig resort. Achter ons appartement zelfs een aapje en luiaard met kind gezien!
De beheerders zijn zeer vriendelijk en behulpzaam.
De dag voor vertrek naar een rondreis/ andere bestemming kregen we een appje met wie ons op zou halen en op welk tijdstip. Dit was altijd keurig geregeld.
Ons eerste trip was naar Frederiksdorp. Wat een mooie natuur en prachtig onderhouden plantageresort vol historie!
Op onze reizen naar Bigi Pan, Brownsberg hadden we de hele reis gidsen mee. Erwin, Shahied en collega waren deskundig en ook gezellig om mee te hebben. De verblijven mooi en bijzonder. De avondboottocht vonden de kinderen spectaculair. Hier werden kaaimannen, hagedissen en boomslangen gevangen om even van dichtbij te bekijken.
In Bloemendaal was de luiaard opvang met vrijlating van een luiaard een belevenis die we niet snel zullen vergeten.
Knini Paati met de sula (stroomversnelling), de aapjes, hagedissen, leguanen en dorpswandeling onder begeleiding van het dorpshoofd was indrukwekkend en leerzaam.
Al met al een ervaring om nooit meer te vergeten!

Bekijk meer
9 maanden geleden
Astrid Huisman

Fantastische reis gehad dankzij Travel Suriname, goede communicatie en prima verzorgd!

Bekijk meer
9 maanden geleden

WAT IS INBEGREPEN ?


Verblijf

  • Alle overnachtingen zijn inclusief ontbijt, tenzij anders aangegeven
  • Bij verblijf in het binnenland zijn alle maaltijden (incl. koffie, thee en water) inbegrepen.

Excursies

  • Tijdens alle tours en excursies wordt u begeleid door een Nederlands sprekende gids.
  • Tijdens de trips naar het binnenland is het vervoer, lodge en standaard excursieprogramma inbegrepen

Informatie

  • Na bevestiging ontvangt u een pakket met alle informatie en reisbescheiden per post. 
  • Wij houden tijdens de reis constant contact. U kunt dus tijdens uw reis altijd contact met ons of onze lokale vertegenwoordigerS\s opnemen.

Belasting

  • Toeristenbelasting en omzetbelasting bij de accommodaties is inbegrepen