Blok 13 Raleighvallen-Voltzberg 


Een echt avontuur in de diepe jungle


Heb je het biljet van twintig Surinaamse Dollar (20 SRD) goed bekeken? Op dit briefje is de indrukwekkende Voltzberg afgebeeld. TravelSuriname brengt je tijdens deze tour naar de Voltzberg èn de Raleighvallen!

Flora en Fauna

De Voltzberg en Raleighvallen tour brengt je naar het Centraal Surinaams natuurreservaat. Dit is een puur en ongerept deel van de Amazone. Na een redelijk intensieve wandeltocht door de jungle begin je aan een steile beklimming naar de top van de Voltzberg. Op de top heb je een schitterend uitzicht over het tropisch regenwoud. Je kijkt uit over de jungle, in de verte zie je bergen.

Er zijn bij de Raleighvallen en Voltzberg tour ook heel wat watervallen waar je heerlijk kunt afkoelen. De nachtelijke wandelingen van deze tour naar het binnenland van Suriname zijn bijzonder, s'nachts kun je veel dieren spotten. De Voltzberg en Raleighvallen staan bekend om de verschijning van de “cock of the rock”. Deze unieke vogel willen vele vogelliefhebbers graag eens in het wild spotten.


Programma :

Dag 1 van de Raleighvallen en Voltzberg tour: Zwemmen

We vertrekken om 9:00 uur met de auto naar Witagron. Daar aangekomen lunchen we en laden we de boten in voor de boottour naar de Raleighvallen en Voltzberg. Bij aankomst maken we kennis met de beheerder en kun je accommodatie opzoeken voor de intrek. In de middag wandelen we en verkennen we het eiland. Desgewenst kun je ook een duik nemen in de rivier.


Dag 2 van de Raleighvallen en Voltzberg tour: Voltzberg beklimmen

De tweede dag van de Raleighvallen en Voltzberg tour start met een ontbijt waarbij je je klaar maakt voor de tocht door het bos naar de Voltzberg. Deze tocht is indrukwekkend en boeiend. Je kunt verschillende dieren tegenkomen zoals wilde zwijnen, vogels en apen. Het hoogtepunt van de dag wordt bereikt wanneer je naar de top (240 m) hebt geklommen en je geniet van het prachtige uitzicht over het tropisch regenwoud. In de middag brengt de Raleighvallen en Voltzberg tour je terug naar de lodge waarna wij na het avondeten gezellig samen zijn.


Dag 3 van de Raleighvallen en Voltzberg tour: Moedervallen

De derde dag van de Raleighvallen en Voltzberg tour start met een ontbijt waarna wij met de boot vertrekken naar de adembenemende moedervallen. Om 13:00 uur gaan wij lunchen en in de middag maken wij een tocht naar de Anjoemara vallen. Hier sta je midden in het oerwoud onder een waterval en geniet je van het koele water.

Onder begeleiding van gidsen kun je met zwemvesten afdrijven naar het basiskamp (Fungu eiland). Na het avondeten zijn we gezellig samen en kun je genieten van een prachtige sterrenhemel.


Dag 4 van de Raleighvallen en Voltzberg tour: Vertrek

De laatste dag van de Raleighvallen en Voltzberg tour vertrekken we omstreeks 10:00 uur met de boot naar Witagron. Van daaruit keren wij met de auto terug naar Paramaribo.

Wat zeggen onze klanten:
wim delrue

Toen onze zoon besliste om op buitenlandse stage te gaan naar Suriname, kriebelde het bij ons om
hem achterna te gaan. We wisten echter heel weinig over het land en via internet kwamen we bij
Travelsuriname terecht. We waren onmiddellijk enthousiast over het ruime en gevarieerde aanbod
aan mogelijkheden om Suriname te gaan ontdekken. Na een online contact met Marijke waren we
helemaal overtuigd. Zij stelde daarna een reis op maat op waarbij rekening gehouden werd met onze
vragen en met het bezoek aan onze zoon. Alles werd piekfijn afgesproken en we ontvingen op
voorhand een mooi uitgewerkte planning.
Tijdens ons verblijf in Suriname verliep alles heel vlot. Ter plaatse maakten we kennis met een
topteam aan gidsen en chauffeurs die altijd stipt op tijd waren en ons onderweg met veel passie over
hun mooi land wisten te vertellen. We leerden veel bij over de geschiedenis van Suriname in
Paramaribo, we genoten van de rust op Seliba, we vielen van de ene verwondering in de andere in
Kabalebo,… Ondertussen volgde Marijke onze reis mee op vanuit Nederland en konden we haar
steeds via WhatsApp contacteren indien nodig.
Met heel veel dank aan Travelsuriname keerden wij na een zorgeloze vakantie terug met een grote
koffer mooie herinneringen!

Bekijk meer
6 maanden geleden
Rozemarijn De Greeuw

Nadat we Marijke op een reisbeurs in Amsterdam hadden leren kennen besloten met Travelsuriname onze reis naar Suriname te maken. Fijne organisatie met persoonlijke service! Tijdens het indelen van de reis fijn direct contact en tijdens de reis duidelijke info via whatsapp. Zo reis je zelf maar wordt toch alles netjes geregeld. Het was erg mooi!

Bekijk meer
8 maanden geleden
Larissa van Asch

Wat een fantastische reis hebben wij gehad. Toen we wilde boeken wisten we niet waar we moesten beginnen en kwamen we na wat zoeken bij travel Suriname terecht. Zo fijn dat er blokken worden aangeboden en dat je een reis op maat kan laten samenstellen. Wij wilde van alles wat, (cultuur, natuur, geschiedenis, spanning en sportieve activiteiten) en de reis was precies dat!
Ter plaatse is alles goed geregeld en staat er altijd vervoer klaar om je van de ene naar de andere activiteit/excursie te brengen. Fijn dat er persoonlijk contact is en dat je bij vragen altijd even kunt appen. Wij hebben een top vakantie gehad. Bedankt voor de super service! Groetjes Leo en Larissa

Bekijk meer
8 maanden geleden
E. van der Leeuw

Vanaf ons eerste contact tot aan de laatste reisdag alleen maar positieve ervaringen met Marijke en Edward van Travelsuriname. Ze reageren snel, werken met goed geïnformeerde gidsen en hebben betrouwbare contacten in alle delen van Suriname, ook in de minder toegankelijke gebieden. Én ze houden tijdens je reis contact via WhatsApp om te informeren of alles in orde is. Je voelt daardoor overal op je gemak.
Met de door Travelsuriname geadviseerde balans tussen activiteit en ontspanning hebben we elke dag genoten van onze zeer afwisselende reis. Hartelijk dank Edward en Marijke!

Bekijk meer
8 maanden geleden
Harmien Achternaam

We hebben een reis gemaakt van 20 dagen naar Suriname met onze twee kinderen van 14 en 16 jaar. Ter voorbereiding hebben we gesproken met Marijke en Edward over onze wensen en verwachtingen voor de vakantie. Op basis hiervan hebben ze een prachtig programma voor ons gemaakt.
Is Suriname was alles goed voor ons geregeld. We verbleven in Kekemba Resort in Paramaribo. Nette appartementen en een heel mooi groot en schoon zwembad op een rustig resort. Achter ons appartement zelfs een aapje en luiaard met kind gezien!
De beheerders zijn zeer vriendelijk en behulpzaam.
De dag voor vertrek naar een rondreis/ andere bestemming kregen we een appje met wie ons op zou halen en op welk tijdstip. Dit was altijd keurig geregeld.
Ons eerste trip was naar Frederiksdorp. Wat een mooie natuur en prachtig onderhouden plantageresort vol historie!
Op onze reizen naar Bigi Pan, Brownsberg hadden we de hele reis gidsen mee. Erwin, Shahied en collega waren deskundig en ook gezellig om mee te hebben. De verblijven mooi en bijzonder. De avondboottocht vonden de kinderen spectaculair. Hier werden kaaimannen, hagedissen en boomslangen gevangen om even van dichtbij te bekijken.
In Bloemendaal was de luiaard opvang met vrijlating van een luiaard een belevenis die we niet snel zullen vergeten.
Knini Paati met de sula (stroomversnelling), de aapjes, hagedissen, leguanen en dorpswandeling onder begeleiding van het dorpshoofd was indrukwekkend en leerzaam.
Al met al een ervaring om nooit meer te vergeten!

Bekijk meer
9 maanden geleden
Astrid Huisman

Fantastische reis gehad dankzij Travel Suriname, goede communicatie en prima verzorgd!

Bekijk meer
9 maanden geleden

WAT IS INBEGREPEN ?


Verblijf

  • Alle overnachtingen zijn inclusief ontbijt, tenzij anders aangegeven
  • Bij verblijf in het binnenland zijn alle maaltijden (incl. koffie, thee en water) inbegrepen.

Excursies

  • Tijdens alle tours en excursies wordt u begeleid door een Nederlands sprekende gids.
  • Tijdens de trips naar het binnenland is het vervoer, lodge en standaard excursieprogramma inbegrepen

Informatie

  • Na bevestiging ontvangt u een pakket met alle informatie en reisbescheiden per post. 
  • Wij houden tijdens de reis constant contact. U kunt dus tijdens uw reis altijd contact met ons of onze lokale vertegenwoordigerS\s opnemen.

Belasting

  • Toeristenbelasting en omzetbelasting bij de accommodaties is inbegrepen