Fietsen door de plantages

Fietsend zie je het meest !


Hieronder een paar beschrijvingen van fietstours, zelfstandige fietstours, één- of meerdaags.Natuurlijk is er veel meer mogelijk, laat ons weten wat je wilt en we gaan kijken of we het voor je kunnen regelen.


Plantage Peperpot Fietstour (24 km)


We steken de Suriname Rivier vanaf de Waterkant in Paramaribo met de tentboot/korjaal over naar Meerzorg. Daar begint de fietstocht die deels over zandwegen gaat. Het eerste stuk gaat over de nieuwe weg die aangelegd is door de komst van de Wijdenboschbrug over de Suriname Rivier. We fietsen richting de brug en slaan enkele meters voor de brug een zandweg in richting plantage Peperpot. Onderweg passeren we woonhuizen van voornamelijk Javanen en Hindoestanen. Dichter bij de plantage zijn oude koffie- en cacaobomen te zien. Bij plantage Peperpot aangekomen is het mogelijk het terrein van de oude fabriek te bezichtigen. Op de terugweg fietsen we weer door woongebied naar onze lunch in Meerzorg. Na de lunch fietsen we naar de boot voor de oversteek terug naar Paramaribo. Een fietstocht naar plantage Peperpot is een prachtige mengeling van historie en natuur en een aangename gastvrije ontmoeting met de Javaanse en Hindoestaanse bewoners.

Inclusief: fiets, gids, boot, lunch, entree en dranken.

reserveren


Mountainbike tour : Katwijk plantage (60km)


In Paramaribo stappen we direct op de mountainbike en fietsen langs de rivier naar het noorden, naar Leonsberg. We stappen in de tentbooten maken de oversteek naar plantage 'Rusten Werk'. We zien hier hoe de families leven van de visserij. Ook bezoeken weeeuwenoude graven ter plaatse.Vervolgens fietsen we langs de Commewijne Rivier langs verschillende plantages: Johanna Margaretha, Frederiksdorp, Mariénbosch en Kroonenburg. We steken de Commewijne Rivier over naar plantage Katwijk. Dit is nog steeds een koffieplantage. We bezoeken de koffiefabriek en bekijken dekoffie-aanplant. Op Katwijkgenieten we van onze lunch. Wie zin heeft kan een duik in het zwembad nemen. Aan het eind van de middagfietsen we terug naar Paramaribo.

Inclusief: mountainbike, gids, maaltijden en dranken


4-daagse zelfstandige fietstocht door Commewijne (100km)


Commewijne is de afgelopen jaren een uitstekend fietsgebied gebleken. Tijdens deze fietstocht komen we langs de oude plantages, woonwijken en landbouwgronden. Erwordt aandacht besteed aan de geschiedenis van het gebied en haar plantages. Ookkrijg jeeen beeld over de woon- en leefgewoontes van de verschillende bevolkingsgroepen van het district.Een prachtige tocht voor de echte fietsliefhebber!


Dag 1

Je fietst door het noorden van Paramaribo naar Leonsberg. Daar steek jemet fiets en al op een tentbootje (met afdak) de Suriname Rivier over. Aan de overkant bent u in Nieuw- Amsterdam, de 'hoofdstad' van het district Commewijne. Hier bezoek jehet openluchtmuseumFort Nieuw-Amsterdam.Je fietst door naar plantage Mariënburg, waar de geschiedenis van de suiker (en de rum) uit Suriname voor het oprapen ligt. Neem een kijkje bij de oude enverlaten suikerfabriek. Ooit de trots van het land Suriname.Hierna steekje de Commewijne Rivier over.Je fietst naar plantage Frederiksdorp, ooit eenkoffieplantage en oudepolitiepost. De plantage is tegenwoordig helemaal gerestaureerd. De oude glorie herleeftweer. Hier breng je de eerste nacht door.Dag 2

Naeen lekker onbijt verlaatje plantage Frederiksdorp. Via de dijk langs de Commewijne Rivier fietsjenaar Kroonenburg. Vandaaruit steekje meteen korjaal naar de oude plantage Mon Tresor. Je fietst verdernaar Tamaredjo waarje kunt genieten van een heerlijke Javaanse lunch. Vanuit Tamaredjo is het nog enkele kilometers fietsen naar de volgende overnachtingsplek op "De Plantage".


Dag 3

Een rustdag op "De Plantage". Lekker genieten van de rust bijje huisje en bij het zwembad. Wanneerje zin hebt, kun jein de ochtendurenmeegaan op eenboswandeling of gaan vogelspotten.


Dag 4

Vanuit 'De Plantage" fietsje naar de oude koffie- en cacaoplantagePeperpot. De plantage is nu uitgeroepen totnatuurpark met een 5 km lang fiets/looppad dwars door het gebied. Informatieborden vertellenje onderweg veel over de planten en dieren van dit natuurpark. Er zijn veel verschillende vogels en apen. Ook breng jeeen bezoek aan de oude directeurswoning van plantage Peperpot, nu geheel opgeknapt.Je fietst vervolgens naarMeerzorg waarje met een tentbootje oversteekt naar de Waterkant bijParamaribo.

Inclusief: fiets, 3 x overnachtingen, 3 x ontbijt en routeboekje. Exclusief: lunch, diners en kosten bootoversteek.Fort Nieuw-Amsterdam- en Peperpot fietstour


Historie, cultuur en natuur wisselen elkaar af op deze leerzame fietstour naar het historische Fort Nieuw-Amsterdam en plantage Peperpot.

Korte geschiedenis

In de achttiende eeuw werd Fort Nieuw-Amsterdam gebouwd om de verschillende plantages dichtbij de monding van de Suriname rivier te beschermen tegen piraten en andere indringers. Dit fort heeft een strategische ligging op de plaats waar de Commewijne rivier uitkomt in de Suriname rivier. Beide rivieren stromen naar de Atlantische oceaan. Fort Nieuw-Amsterdam is, zoals je zult zien bij de fort Nieuw-Amsterdam- en Peperpot fietstour, opgebouwd uit aarden wallen en een binnenterrein waarvan er gedeeltelijk een openluchtmuseum is gemaakt.Tijdens de fort Nieuw-Amsterdam- en Peperpot fietstour kom je ook veel te weten over de koffie- en cacaoplantage Peperpot. De plantage wordt vanaf de negentiende eeuw beheerd door de familie Jansen. Bij het bezoeken van plantage Peperpot zie je op het fabriekscomplex nog twee oude plantagewoningen, een koffieloods uit 1808 en een cacao- en koffiefabriek. De productie van koffie en cacao werd tot 1996 voortgezet

Verloop fort Nieuw-Amsterdam- en Peperpot fietstour

geenheel kleinkleinmiddelgrootgrootheel groot

Bij de fort Nieuw-Amsterdam- en Peperpot fietstour fietsen wij naar Leonsberg. Van hieruit steken we de Suriname rivier over naar het Fort Nieuw-Amsterdam. Na het bezoek aan Fort Nieuw-Amsterdam en het dorpje Nieuw-Amsterdam vervolgen wij onze fietstocht. De fort Nieuw-Amsterdam- en Peperpot fietstour brengt je langs de Suriname rivier, waar de namen van de plaatsen en enkele gebouwen ons herinneren aan vroegere plantages. Het water heeft een enorme kracht, waardoor de fietsroute steeds verder wordt ondermijnd. Bij springvloed dringt het brakke water door in de landbouwgebieden, die daardoor schade lijden. Op sommige plaatsen worden de gebieden helemaal onbruikbaar. Tijdens de fort Nieuw-Amsterdam- en Peperpot fietstour zie je hier en daar nog kanalen en sluizen uit de plantagetijd. Zoals je zult zien bij de fort Nieuw-Amsterdam- en Peperpot fietstour, wonen er in deze gebieden nu voornamelijk Hindoestanen en Javanen. Tijdens de fort Nieuw-Amsterdam- en Peperpot fietstour passeren wij mooie hindoetempels en moskeeën. Tenslotte bereiken we plantage Peperpot.


Wat zeggen onze klanten:
wim delrue

Toen onze zoon besliste om op buitenlandse stage te gaan naar Suriname, kriebelde het bij ons om
hem achterna te gaan. We wisten echter heel weinig over het land en via internet kwamen we bij
Travelsuriname terecht. We waren onmiddellijk enthousiast over het ruime en gevarieerde aanbod
aan mogelijkheden om Suriname te gaan ontdekken. Na een online contact met Marijke waren we
helemaal overtuigd. Zij stelde daarna een reis op maat op waarbij rekening gehouden werd met onze
vragen en met het bezoek aan onze zoon. Alles werd piekfijn afgesproken en we ontvingen op
voorhand een mooi uitgewerkte planning.
Tijdens ons verblijf in Suriname verliep alles heel vlot. Ter plaatse maakten we kennis met een
topteam aan gidsen en chauffeurs die altijd stipt op tijd waren en ons onderweg met veel passie over
hun mooi land wisten te vertellen. We leerden veel bij over de geschiedenis van Suriname in
Paramaribo, we genoten van de rust op Seliba, we vielen van de ene verwondering in de andere in
Kabalebo,… Ondertussen volgde Marijke onze reis mee op vanuit Nederland en konden we haar
steeds via WhatsApp contacteren indien nodig.
Met heel veel dank aan Travelsuriname keerden wij na een zorgeloze vakantie terug met een grote
koffer mooie herinneringen!

Bekijk meer
6 maanden geleden
Rozemarijn De Greeuw

Nadat we Marijke op een reisbeurs in Amsterdam hadden leren kennen besloten met Travelsuriname onze reis naar Suriname te maken. Fijne organisatie met persoonlijke service! Tijdens het indelen van de reis fijn direct contact en tijdens de reis duidelijke info via whatsapp. Zo reis je zelf maar wordt toch alles netjes geregeld. Het was erg mooi!

Bekijk meer
8 maanden geleden
Larissa van Asch

Wat een fantastische reis hebben wij gehad. Toen we wilde boeken wisten we niet waar we moesten beginnen en kwamen we na wat zoeken bij travel Suriname terecht. Zo fijn dat er blokken worden aangeboden en dat je een reis op maat kan laten samenstellen. Wij wilde van alles wat, (cultuur, natuur, geschiedenis, spanning en sportieve activiteiten) en de reis was precies dat!
Ter plaatse is alles goed geregeld en staat er altijd vervoer klaar om je van de ene naar de andere activiteit/excursie te brengen. Fijn dat er persoonlijk contact is en dat je bij vragen altijd even kunt appen. Wij hebben een top vakantie gehad. Bedankt voor de super service! Groetjes Leo en Larissa

Bekijk meer
8 maanden geleden
E. van der Leeuw

Vanaf ons eerste contact tot aan de laatste reisdag alleen maar positieve ervaringen met Marijke en Edward van Travelsuriname. Ze reageren snel, werken met goed geïnformeerde gidsen en hebben betrouwbare contacten in alle delen van Suriname, ook in de minder toegankelijke gebieden. Én ze houden tijdens je reis contact via WhatsApp om te informeren of alles in orde is. Je voelt daardoor overal op je gemak.
Met de door Travelsuriname geadviseerde balans tussen activiteit en ontspanning hebben we elke dag genoten van onze zeer afwisselende reis. Hartelijk dank Edward en Marijke!

Bekijk meer
8 maanden geleden
Harmien Achternaam

We hebben een reis gemaakt van 20 dagen naar Suriname met onze twee kinderen van 14 en 16 jaar. Ter voorbereiding hebben we gesproken met Marijke en Edward over onze wensen en verwachtingen voor de vakantie. Op basis hiervan hebben ze een prachtig programma voor ons gemaakt.
Is Suriname was alles goed voor ons geregeld. We verbleven in Kekemba Resort in Paramaribo. Nette appartementen en een heel mooi groot en schoon zwembad op een rustig resort. Achter ons appartement zelfs een aapje en luiaard met kind gezien!
De beheerders zijn zeer vriendelijk en behulpzaam.
De dag voor vertrek naar een rondreis/ andere bestemming kregen we een appje met wie ons op zou halen en op welk tijdstip. Dit was altijd keurig geregeld.
Ons eerste trip was naar Frederiksdorp. Wat een mooie natuur en prachtig onderhouden plantageresort vol historie!
Op onze reizen naar Bigi Pan, Brownsberg hadden we de hele reis gidsen mee. Erwin, Shahied en collega waren deskundig en ook gezellig om mee te hebben. De verblijven mooi en bijzonder. De avondboottocht vonden de kinderen spectaculair. Hier werden kaaimannen, hagedissen en boomslangen gevangen om even van dichtbij te bekijken.
In Bloemendaal was de luiaard opvang met vrijlating van een luiaard een belevenis die we niet snel zullen vergeten.
Knini Paati met de sula (stroomversnelling), de aapjes, hagedissen, leguanen en dorpswandeling onder begeleiding van het dorpshoofd was indrukwekkend en leerzaam.
Al met al een ervaring om nooit meer te vergeten!

Bekijk meer
9 maanden geleden
Astrid Huisman

Fantastische reis gehad dankzij Travel Suriname, goede communicatie en prima verzorgd!

Bekijk meer
9 maanden geleden

WAT IS INBEGREPEN ?


Verblijf

  • Alle overnachtingen zijn inclusief ontbijt, tenzij anders aangegeven
  • Bij verblijf in het binnenland zijn alle maaltijden (incl. koffie, thee en water) inbegrepen.

Excursies

  • Tijdens alle tours en excursies wordt u begeleid door een Nederlands sprekende gids.
  • Tijdens de trips naar het binnenland is het vervoer, lodge en standaard excursieprogramma inbegrepen

Informatie

  • Na bevestiging ontvangt u een pakket met alle informatie en reisbescheiden per post. 
  • Wij houden tijdens de reis constant contact. U kunt dus tijdens uw reis altijd contact met ons of onze lokale vertegenwoordigerS\s opnemen.

Belasting

  • Toeristenbelasting en omzetbelasting bij de accommodaties is inbegrepen